Program targów 2017

We wszystkich wydarzeniach towarzyszących targom można uczestniczyć po dokonaniu OBOWIĄZKOWEJ rejestracji na targi na miejscu lub on-line.

POBIERZ PROGRAM TARGÓW

I dzień targów – 5 kwietnia (środa), godz. 10.00 – 17.00

 

10.00 – 17.00 9. Olimpiada Kawy®

Strefa Coffe Village

Organizatorzy: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

Zawody są dedykowane dla młodych pasjonatów nazywanych Baristami, pracujących codziennie przy profesjonalnych maszynach do parzenia kawy. W programie "Caffe latte and macchiato art.","Coffe in Good Spirits","Espresso na czas", "Cup tasting"

 

10.00 – 17.00  CHEF Culinary Cup – edycja 2017

Strefa konkursowa

Organizator: Nestlé Polska S.A.

Konkurs Nestle Professional organizowany jest pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, który jest jednocześnie przewodniczącym składu Jury. CHEF Culinary Cup stanowi wspaniałą okazję do pokazania swojego kunsztu kulinarnego przez zawodowych kucharzy. Kluczowym elementem dania każdego z finalistów będzie jeden z produktów nowej marki CHEF, stworzonej przez Szefów Kuchni dla Szefów Kuchni.

 

10.15 – 11.15 Szkolenie „Jak stworzyć kultową kawiarnię” – Mateusz Gaca, właściciel kawiarni „Brisman” – szkolenie w języku polskim

Sala konferencyjna D w strefie Coffe Village

Organizator: Apro Trade

 

10:00 – 14:00  Szkolenie  „Menu Engineering – jak zbudować dochodowe menu restauracji”

Sala konferencyjna A na 1 piętrze

Organizator: Restauracja – pismo biznesu gastronomicznego

Szkolenie płatne 250 zł + VAT

Na szkoleniu m.in. "Metody ustalania cen dań", "Mierzenie i analiza food cost i beverage cost", "Marketing i strategia ceny produktu"

 

 

11.00 – 12.30 Panel dyskusyjny „Bariery w gastronomii hotelowej” - PANEL ODWOŁANY

Sala konferencyjna C na 1 piętrze

Organizator: Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego

 

 

11.30 – 13:00 Kawy świata – cup tasting – Apro Trade/Akademia kawy® & Alf Kramer (Norwegia) – szkolenie w języku angielskim i polskim

Sala konferencyjna D

Organizator: Apro Trade

 

13.00 – 15:00 Wykład i debata „Jest dramat! Nie ma ludzi do pracy w restauracjach. Czy rzeczywiście?”

Sala konferencyjna C na 1 piętrze

Organizator: Madesolutions.com

Wstęp płatny: 150 zł brutto do 10 marca, po 10 marca 190 zł brutto

 

 

14.00 – 15.30 Jak przygotować kawę wysokiej jakości w domu – Apro Trade/Akademia kawy® - szkolenie w języku polskim

Sala konferencyjna D

Organizator: Apro trade

 

14:15 – 16.15 Rebranding w gastronomii - składowe procesu i sposoby na sprawną realizację zmian, które zwiększą szansę na sukces biznesowy

Sala konferencyjna A na 1 piętrze

Organizator: portalgastronomii.pl

 

15:15 – 16:45 Bezpłatne seminarium „Czy budować jeszcze hotele w Polsce?”

Sala konferencyjna C na 1 piętrze

Organizator: Projekt Hotel

Seminarium skierowane jest do tych wszystkich, którzy planują rozpoczęcie nowej lub są już w trakcie realizacji inwestycji hotelarskiej każdego rodzaju i kategorii, dużej i małej

 

16:00 – 17:30 Woda i Kawa – jaką wodę potrzebujemy do kawy – BWT Water & More – szkolenie w języku polskim

Sala konferencyjna D

Organizator: Apro Trade

 

 

II dzień targów – 6 kwietnia (czwartek), godz. 10.00 – 17.00

 

10.00 – 17.00 9. Olimpiada Kawy®

Strefa Coffe Village

Organizatorzy: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

Zawody są dedykowane dla młodych pasjonatów nazywanych Baristami, pracujących codziennie przy profesjonalnych maszynach do parzenia kawy. W programie "Caffe latte and macchiato art.","Coffe in Good Spirits","Espresso na czas", "Cup tasting"

 

10.00 – 17.00 Konkurs kulinarny „Kulinarny Talent 2017”

Strefa konkursowa

Organizatorzy: Studio Kulinarne Roberta Sowy

„Kulinarny Talent 2017” to autorski  konkurs mistrza kuchni Roberta Sowy, który ma na celu wyłonienie spośród bardzo młodych ludzi – do 23 roku życia prawdziwych i wyjątkowych talentów kulinarnych

 

 

10:00 – 12.00   Espresso i cappuccino warsztaty” – Apro Trade / Akademia Kawy® & Agnieszka Rojewska Mistrzyni Polski Barista i Latte Art – PL. (dedykowane dla baristów)

Sala konferencyjna D

Organizatorzy: Apro Trade

 

10:00 – 15.00 Razem wobec wyzwań rynkowych w 2017 r.

Sala konferencyjna B na 1 piętrze

Organizator: Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu

 

10.30 – 14.00 Szkolenie „Maksymalizacja zysku z działalności hotelowej”

Sala konferencyjna A na 1 piętrze

Organizator: Akademia Hotelarza

Wstęp płatny 250 zł + VAT

 

11.00 – 16.00 Czym się je nowe media, czyli jak skutecznie promować restaurację

Sala konferencyjna B na 1 piętrze

Organizator: Restaurant Week s.c.

 

13:35 - 14:35 Prezentacja akcji LATO z TEJO - skierowanej do restauracji

Sala konferencyjna D w strefie Coffe Village

Organizator: TEJO

 

14:15 – 15.45 Szkolenie „Dobry start gwarancją sukcesu. Czyli jak zacząć w gastronomii, żeby szybko nie skończyć”

Sala konferencyjna A na 1 piętrze

Organizator: HSMI

 

15:15 - 17:00 Nowe technologie w HoReCa. Jak pozyskać nowych klientów oraz zwiększyć Wolumen pojedyńczego rachunku dzięki Powermat - unikalnej technologii, łączączej ładowanie bezprzewodowe z inteligentną platformą mobilną

Sala konferencyjna B na 1 piętrze

Organiator: Powermat Polska Sp. z o.o.

 

III dzień targów – 7 kwietnia (piątek), godz. 10.00 – 17.00

 

10.00 – 17.00 2. Finał Olimpiady Kawy dla Szkół Gastronomicznych

Strefa Coffe Village

Organizatorzy: Apro Trade/Akademia Kawy, MT Targi Polska

 

10.00 – 16.00 XII Festiwal Kuchni Greckiej

Strefa konkursowa

Organizatorzy: Theofilos Vafidis

Jak co roku ekipy kucharzy z całej Polski pod "fachowym okiem" międzynarodowego Jury przygotowują autorskie dania z wykorzystaniem wskazanych w Regulaminie i oryginalnych greckich produktów.

 

10.30 – 12.30 Szkolenie „Twórz biznes, a nie tylko restaurację. Jak w prosty sposób zwiększyć obrót o 20% w 3 miesiące? Nowoczesne zarządzanie personelem kluczem do dochodowej restauracji”

Sala konferencyjna B na 1 piętrze

Organizator: Vision for business

Wstęp płatny: 149zł brutto

 

14.00 – 16.00 Szkolenie „Zarządzanie finansami w rentownej restauracji. Wszystko co powinieneś wiedzieć o liczbach w gastronomii”

Sala konferencyjna C na 1 piętrze

Organizator: Vision for business

Wstęp płatny: 149zł brutto

 

10.30 - 11.00  Konferencja prasowa - Konkurs "Złota Fajerka - Polskie Dziedzictwo Smaków"

Sala konferencyjna A na 1 piętrze

Organizator: Fundacja Od pokoleń dla pokoleń we współpracy z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni

 

10.30 – 11.45 Kawy świata – cup tasting” – Apro Trade/ Akademia Kawy® & Alf Kramer (Norwegia) – szkolenie w języku angielskim

Sala konferencyjna D

Organizator: Apro Trade

 

11:30 - 14:30 Skuteczny marketing hotelowy

Sala konferencyjna A

Organizator: Grupa eholiday.pl

 

12:00 – 13.30 Woda i Kawa – jaką wodę potrzebujemy do kawy – BWT Water & More  - szkolenie w języku polskim

Sala konferencyjna D

Organizator: Apro Trade

 

13:45 – 15.00 Americana czy kawa z filtra?

Sala konferencyjna D

Organizator: Apro Trade

 

 

Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmian w programie

 

Partnerzy i Patroni – Zobacz wyszystkich
  • Współpraca merytoryczna:
  • Ighp
  • Akademia Hotelarza
  • Projekt Hotel
  • Patronat prasowy:
  • Hotelarz
  • Patronat internetowy:
  • horecanet
  • Współpraca medialna:
  • e-hotelarz
  • e-gastro
  • architekci w polsce
  • basenywpolsce
  • sprzątanie w Polsce
  • pałace w Polsce
  • meblewpolsce.pl
  • klimatyzacjewpolsce.pl
  • e-konferencje.pl
  • pływalnie i baseny
  • Promedia ambiente
  • Poradnik restauratora
  • nowości gastronomiczne
  • świat hoteli
  • gastrona
  • IRH
  • lighting
  • meble.pl
  • biznes meble.pl
  • zwiadowca
  • restauracje i catering
  • biznes hotel
  • sale biznesowe
  • miejsca konferencyjne
  • moje konferencje
  • sweets&coffee
  • cukiernie w Polsce
  • Portal gastronomii
  • Inwestycje w kurortach
  • turystyka 24h
  • eholiday
  • nocowanie.pl
  • Targi rekomenduje:
  • WKT
  • Organizator:
  • MT Targi Polska
  • Laureat Konkursu:
  • teraz polska